Visum voor Macau

Hier vindt u alle informatie nodig om een visum aan te vragen voor China (Macau).

U heeft als Nederlander geen visum nodig voor dit eiland, vooe een maximaal verblijf van 3 maanden.

Consulaat gegevens:
Willem Lodewijklaan 10
2517 JX Den Haag

Tel: 070 306 5090 (Voor Nederlanders en overige Nationaliteiten.)
Tel: 070 306 50 82 (For Chinese Nationality only)
E-mail: consular@chinaembassy.nl


Iedereen met een stempel, in zijn of haar paspoort, van de USA of Mexico moet na 1 april 2009 een brief in het Engels bijvoegen met daarin de informatie waarin zij toestemmen om medisch onderzocht te worden bij aankomst in China, en eventueel 7 dagen in quarantaine geplaatst te worden!


Visum voor Macau:

U heeft als Nederlandse toerist geen visum nodig, voor een maximaal verblijf van 3 maanden.
Wel als student of om te werken, maar niet voor zaken! Heeft u een visum nodig voor één van deze twee redenen, dan moet u dit visum persoonlijk aanvragen!


Visum voor China:

Benodigdheden voor een Toeristen/familiebezoek visum (L-visum):

Dit visum is geldig voor 3 is maanden, maar u kunt maximaal 30 dagen per keer verblijven!

• 1 paspoort minimaal 6 maanden geldig na terugkomst met 2 lege bladzijden naast elkaar.
• 1 pasfoto (originele kleuren pasfoto, dus geen kopie of dergelijke.)
• 1 aanvraagformulier volledig ingevuld.


Benodigdheden voor een Zaken visum (F-visum):
Dit visum is geldig 3 is maanden,  maar u kunt maximaal 30 dagen per keer verblijven!

• 1 paspoort minimaal 6 maanden geldig na terugkomst met 2 lege bladzijden naast elkaar.
• 1 pasfoto (originele kleuren pasfoto, dus geen kopie of dergelijke.)
• 1 aanvraagformulier volledig ingevuld.
• Zakelijke uitnodiging vanuit China (JW-201 or JW-202 form issued by the Ministry of Education of China(original))
• Uitnodigingbrief van uw collega’s in China.


Normale verwerkingsduur ambassade duurt 4 werkdagen.

Consulaire kosten:
• Single entry visum €35
• Meereizende kinderen in paspoort €35
• Double entry visum €52