Visum voor Mauritaniƫ

Hier vindt u alle informatie nodig om een visum aan te vragen voor Mauritanië.

U heeft als Nederlander een visum nodig voor dit land.

Ambassade gegevens:
Avenue de la Colombie 6
B-1050 Brussel

Tel: 0032 2 672 47 47

Benodigdheden voor een Toeristen visum:
• 1 paspoort minimaal 6 maanden geldig na terugkomst
• 2 pasfoto’s
• 2 aanvraagformulieren
• Boekingsbevestiging of een kopie van uw ticket
• Indien Dakar: Challenge inschrijvingsbewijs


Benodigdheden voor een Zaken visum:
• 1 paspoort minimaal 6 maanden geldig na terugkomst
• 2 pasfoto’s
• 2 aanvraagformulieren
• Boekingsbevestiging of een kopie van uw ticket
• Garantiebrief

Extra informatie voor een transit visum:

Als u in Mauritanië per land aankomt met eigen vervoer, zoals met de auto of op de motor dan heeft u een “International Carnet” nodig! Als u per land met de trein of met de bus komt, of enig ander vervoersmiddel, dan heeft u een kopie van uw ticket nodig van het land waarvan u zult vetrekken! Uw transit visum is alleen maar 24 uur geldig. Dus binnen 24 uur moet u al in het volgende land zijn!

Normale verwerkingsduur ambassade duurt 5 werkdagen.

Een voorbeeld van een garantiebrief krijgt u mee bij het downloaden van het aanvraagformulier.

Consulaire kosten en extra informatie wat betreft duur van het visum na uitgifte:

Uw visum is 3 maanden geldig na uitgifte! Dus binnen de 3 maanden moet u al geweest zijn! Uw visum is 1 maand geldig na aankomst.

• Single entry visum €62.50
• Multiple entry 3 maanden €93.75
• Transit visa €47