Visum voor Saoedi-Arabiƫ

Hier vindt u alle informatie nodig om een visum aan te vragen voor Saoedi-Arabië.

U hebt als Nederlander een zaken visum nodig voor dit land, een toeristen visum is niet mogelijk.

Goedemiddag,

De ambassade van Saoedi-Arabië laat geen bemiddeling toe. D.w.z. dat u persoonlijk naar het consulaat moet gaan voor de aanvraag

Benodigdheden voor visum aanvraag voor Saudi-Arabië:

 

  1. Uw paspoort, een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:
  • l Minstens zes maanden geldig zijn na elke in-reis;
  • ll Minstens twee lege tegenover elkaar liggende pagina's hebben bij de aanvraag van een single-entry visum;
  • lll Minstens vier lege tegenover elkaar liggende pagina's hebben bij de aanvraag van een multiple-entry visum;
  • lV Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u naar het consulaat gaat;
  1. Twee officiële paspoortfoto's in kleur. Deze foto's moeten:
  • l Goedgelijkend zijn;
  • ll Alleen een witte (egale) achtergrond hebben;
  • lll Het officiële paspoortformaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte);
  • lV Met een paperclip worden vastgemaakt aan het aanvraagformulier.
  1. Uitnodiging.Een uitnodigingsbrief aangevraagd door de te bezoeken organisatie in Saoedi-Arabië. De uitnodigingsbrief moet:
  • l Aangevraagd worden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Saoedi-Arabië;
  • ll Elektronisch worden gelegaliseerd door de Kamer van Koophandel in Saoedi-Arabië;
  • Garantiebrief (gelegaliseerd);
  1. Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:
  • l Afgegeven zijn door een Nederlands bedrijf of Nederlandse vestiging van dat bedrijf;
  • ll Op bedrijfspapier geschreven zijn;
  • ll De naam en het adres van het Nederlandse bedrijf vermelden;
  • lV De naam van de aanvrager vermelden;
  • V Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum;
  • Vl Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten;
  • Vll Vermelden hoe lang de aanvrager al voor het bedrijf werkt;
  • Vlll Vermelden hoeveel jaren werkervaring de aanvrager heeft;
  • lX De originele brief zijn, geen kopie;
  • X Gelegaliseerd zijn door de Kamer van Koophandel of samen met een uittreksel van de Kamer van koophandel aangeleverd worden
  1. Diploma: Een kopie van het hoogst behaalde diploma;

 

  1. Kopie paspoort;
  • l. Een duidelijke fotokopie van de informatiepagina (de ID)  van het paspoort van de aanvrager;
  1. Het aanvraagformulier (Hiervoor moet u contact opnemen met de ambassade voor een afspraak info.saudivschag@vfstasheel.com)

 

Consulaat gegevens:
Alexanderstraat 19
2514 JM Den Haag

Tel: 070 361 43 91
Fax: 070 363 03 48

Verder nog geen gegevens beschikbaar!